рішення сесії №12-21/23 «Про внесення змін до рішення ІХ сесії сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2021 року № 250-09/21 «Про затвердження Програми «Благоустрій Конятинської територіальної громади на 2022-2024 роки»»

  • 37
Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: ХХІ сесія
Тип документу: рішення сесії
Дата: 17.02.2023
Номер документу: 12-21/23
Назва документу: Про внесення змін до рішення ІХ сесії сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2021 року № 250-09/21 «Про затвердження Програми «Благоустрій Конятинської територіальної громади на 2022-2024 роки»

 

УКРАЇНА

 

КОНЯТИНСЬКА сільська рада

ХХІ сесія  VІІІ скликання

 
   

 

 

Р І Ш Е Н Н Я     № 12-21/23

17 лютого  2023 року                                                                      село Конятин

 

Про внесення змін до рішення ІХ сесії сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2021 року № 250-09/21 «Про затвердження Програми «Благоустрій Конятинської територіальної громади на 2022-2024 роки»

 

 

Керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та у зв’язку з необхідністю внесення змін в рішення ІХ сесії сільської ради VІІІ скликання від 21.12.2021 року № 250-09/21 «Про затвердження  Програми «Благоустрій Конятинської територіальної громади на 2022-2024 роки» та розглянувши висновок постійної комісії з питань земельних відносин,  екології,  раціонального природокористування, будівництва, планування та комунальної  власності, сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Внести до Програми «Благоустрій Конятинської територіальної громади на 2022-2024 роки», затвердженої рішенням ІХ сесії Конятинської сільської ради VІІІ скликання № 250-09/21, наступні зміни:
    1.  Розділ ПРОГРАМА «Благоустрій Конятинської  територіальної громади на 2022-2024 роки», викласти в новій редакції, що додається.
    2. Розділ 7. Напрямки діяльності, викласти в новій редакції, що додається.
    3. Додаток 1 до програми. Ресурсне забезпечення сільської (бюджетної) цільової програми «Благоустрій Конятинської територіальної громади на 2022-2024 роки», викласти в новій редакції, що додається.
  2. Фінансовому відділу сільської ради забезпечити щорічне фінансування заходів для виконання даної Програми в межах коштів, передбачених бюджетом на відповідні роки в межах фінансових можливостей.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, екології, раціонального природокористування, будівництва, планування та комунальної  власності.

Сільський   голова                                                           Олексій СКРИПЧУК

 

 

Затверджено

рішенням ХХІ сесії Конятинської

сільської  ради  VIIІ скликання

від 17.02.2023 р. № 12-21/23

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

«БЛАГОУСТРІЙ

КОНЯТИНСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

НА 2022-2024 РОКИ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

«Благоустрій Конятинської  територіальної громади на 2022-2024 роки»

 

Паспорт програми

1

Назва програми

Програма благоустрою Конятинської сільської ради  на 2022-2024 роки

2

Розробник програми

Виконком Конятинської сільської ради

3

Відповідальний виконавець програми

Виконком Конятинської сільської ради

4

Організації-співвиконавці програми

КП “Черемош Сервіс” підрядні організації;

Яблуницька ЗЗСО І-ІІ ступенів, Конятинська ОЗЗСО І-ІІІ ступенів, Самаківська ЗЗСО І-ІІІ ступенів, Довгопільська ОЗЗСО І-ІІІ ступенів, Яблуницький ЗДО, Конятинський ЗДО, Довгопільський ЗДО, Стебнівський ЗДО, Конятинський центр культури, дозвілля та спорту, підприємства територіально підпорядковані сільській раді, домовласники;

5

Мета

Реалізація комплексу заходів щодо забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані території Конятинської  територіальної громади та покращення її естетичного вигляду для створення оптимальних умов праці, побуту та відпочинку мешканців та гостей громади.

6

Термін реалізації програми

2022-2024  роки

7

Загальний обсяг фінансування, необхідного для реалізації програми

 5 500000,00 грн.

8

Очікувані результати виконання

  • Значне покращення санітарного стану та благоустрою громади:збереження стану об’єктів загального користування, історико-культурного, природоохоронного та іншого призначення, а також природних ландшафтів, рекреаційних зон;зменшення шкідливого впливу побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини;
  • утримання автомобільних доріг; підвищення рівня якості послуг, що надаються населенню з питань благоустрою та санітарного очищення; тощо.

9

Контроль за виконання (орган, уповноважений здійснювати контроль за виконанням)

Адміністративна комісія при виконкомі Конятинської сільської ради, виконком Конятинської сільської ради.

 

 

1. Загальні положення

1.1. Благоустрій – комплекс робіт з інженерного захисту, розчищення, осушення та озеленення території, а також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату, санітарного очищення та інше, що здійснюються на території ТГ з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

1.2. Програма благоустрою Конятинської  територіальної громади  на 2022-2024 роки розроблена на виконання Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, наказу Мінекономіки України від 04.12.2006 року № 367 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання»,  відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб»,

1.3. Виконання Програми передбачає:

– запровадження стимулів до економного і раціонального господарювання та використання ресурсів;

– покращення екологічного та санітарного стану ТГ;

– прозорість прийнятих рішень щодо реформування житло-комунального господарства.

1.4. Однією з стратегічних цілей Програми є створення безпечного та комфортного середовища для проживання, що досягається шляхом забезпечення належного рівня благоустрою.

1.5. Впродовж 2021 року у ТГ проведена значна робота у сфері благоустрою, що включає поточні видатки на прибирання території, вивіз твердих побутових відходів, розпочато впровадження збору твердих побутових відходів, поточний, капітальний ремонт, впорядкуванню прибудинкових територій, майданчиків, озеленення вулиць, ремонту дорожнього покриття та інші роботи.

1.6. Програма благоустрою Конятинської ТГ на 2022-2024 роки направлена на забезпечення життєдіяльності громади в цілому.

 

  1. Мета програми благоустрою Конятинської територіальної громади

2.1. Метою Програми є реалізація комплексу заходів щодо забезпечення утримання в належному санітарно-технічному стані території Конятинської ТГ та покращення її естетичного вигляду для створення оптимальних умов праці, побуту та відпочинку мешканців та гостей громади.

2.2. Програмою передбачається проведення роботи у наступних напрямках:

2.2.1. покращення зовнішнього вигляду та санітарного стану ОТГ(організація прибирання, забезпечення своєчасного і повного видалення твердих і рідких побутових відходів, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, покіс зелених зон, облаштування майданчиків для розміщення контейнерів для збору твердих побутових відходів, встановлення урн для випадкового сміття тощо);

2.2.2. проведення ремонту доріг та вулиць ТГ, огорож, тощо;

2.2.3. окультурення зелених насаджень з одночасною санітарною вирізкою сухих, аварійних дерев та формуванням крон існуючих дерев, утримання клумб, смуг зелених насаджень;

2.2.4. створення відповідних умов відпочинку дітей, підлітків та дорослого населення (утримання та впорядкування прибудинкових територій, облаштування дитячих, спортивних майданчиків тощо);

2.2.5. залучення до виконання робіт із благоустрою селища осіб з числа безробітних, зареєстрованих у центрі зайнятості на договірній основі, а також осіб засуджених до виконання громадських робіт;

2.2.6. створення умов для безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів благоустрою (роботи по влаштуванню пандусів);

2.2.7. організація робіт з благоустрою при проведенні державних, релігійних та місцевих свят;

2.2.6. проведення профілактичної, роз’яснювальної та виховної роботи серед населення щодо дотримання правил благоустрою, санітарних норм, правил поведінки в громадських місцях, впровадження роздільного збору твердих побутових відходів, участі громадян у наведенні порядку за місцем проживання.

 

  1. Строки та етапи виконання програми.

3.1. Заходи Програми передбачені до реалізації протягом 2022-2024 років.

 

  1. Ресурсне забезпечення Програми.

4.1.Фінансування заходів з благоустрою населених пунктів, утримання та ремонту об’єктів благоустрою здійснюється за рахунок залучення власних коштів, загального та спеціального фондів, а також коштів отриманих від бюджету вищого рівня у вигляді трансферів (субвенцій, дотацій, тощо), інших джерел фінансування, що не суперечать чинному законодавству.

4.2. В ході реалізації заходів Програми можливі корегування, пов’язані з фактичним надходженням коштів на реалізацію розділів Програми, уточненням обсягів робіт та виходячи з реальних можливостей бюджету.

4.3. Джерелами фінансування заходів програми є місцевий бюджет загального та спеціального фонду, гранти, інші законні джерела надходжень.

 

  1. Організація управління та контролю за ходом виконання програми.

5.1. Головним координатором є Конятинська сільська рада з благоустрою, який здійснює погодження дій між виконавцями Програми та контролює її виконання, визначає порядок взаємного інформування (із зазначенням конкретних строків), строків та форм звітності про хід її виконання, створення допоміжних органів управління (координаційних рад тощо).

5.2. Щорічний звіт про виконання завдань Програми подається на виконком Конятинської сільської ради для розгляду та затвердження у двомісячний строк після завершення відповідного бюджетного періоду.

5.3. Контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на виконання завдань Програми, здійснюється у встановленому законодавством порядку.

 

  1. Шляхи реалізації Програми.

6.1. Шляхи реалізації Програми благоустрою Конятинської  ТГ на 2022-2024  роки:

6.1.1. вирішення загальних питань благоустрою:

а) проведення паспортизації та інвентаризації об’єктів благоустрою селища;

б) підвищення якості ремонту, утримання об’єктів благоустрою;

в) захист об’єктів благоустрою від неналежної експлуатації, інших незаконних дій, збереження їхніх функцій та якості;

г) придбання господарчого інвентарю;

д) систематичне висвітлювання в засобах масової інформації проблемних питань та шляхів реформування і розвитку сфери благоустрою населених пунктів.

6.1.2. належне утримання вулично-дорожньої мережі та паркування транспортних засобів:

6.1.3. санітарного очищення:

а) організація прибирання території селища, вивіз твердих побутових та негабаритних відходів, ліквідація стихійних звалищ відходів;

б) налагодження механізму утилізації батарейок та газорозрядних ламп;

в) покіс трави на узбіччях.

6.1.4. залучення до робіт по благоустрою безробітних, направлених на роботи від Центру зайнятості (громадські роботи).

6.2. Виконання Програми дасть можливість забезпечити:

  • підвищення рівня якості послуг, що надаються населенню з питань благоустрою та санітарної очистки;
  • зменшення шкідливого впливу побутових відходів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини;
  • створення умов для очищення ТГ від забруднення побутовими відходами;
  • значне покращення санітарного стану та благоустрою  ТГ;
  • відновлення існуючого твердого покриття доріг та тротуарів, влаштування твердого покриття на сільських дорогах;
  • суттєве збільшення площ зелених насаджень, створення паркових зон відпочинку, заміну застарілих лісонасаджень та їх оновлення, більш якісне утримання та обслуговування зеленого господарства  ТГ;
  • покращення загального екологічного стану територій, зменшення негативного впливу на довкілля;
  • створення належних умов для проживання населення, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя, активізації жителів селища у виконанні завдань програми.

 

  1. Напрямки діяльності.

Назва напряму діяльності та пріоритетні завдання

Перелік заходів програми

Строк виконання заходу

Джерела фінансування

Вартість, грн.

Очікуваний результат

1

Вирішення загальних питань по благоустрою

Заробітна плата з нарахуваннями

2022-2024

Загальний фонд сільського бюджет

3100000,00

 

Придбання господарських товарів

30000,00

Створення повноцінної матеріально-технічної бази для здійснення благоустрою

2

Належне утримання вулично-дорожньої мережі

Поточний ремонт та обслуговування доріг громади

2022-2024

Загальний фонд сільського бюджету

1500000,00

Вільний та безпечний рух транспорту та пішоходів громади

Зимове обслуговування вулиць (розчищення снігових заметів)

2022-2024

Сільський бюджет

30000,00

Вільний рух транспорту та пішоходів в зимовий рух

Облаштування та ремонт автобусних зупинок Конятинської ТГ

150000,00

Створення та підтримка якісних та зручних автобусних зупинок  , гармонійне використання громадського простору в інтересах усіх мешканців громади

Облаштування та ремонт мостів, підвісних мостів на території ТГ

 

Сільський бюджет

30000,00

Підвищення безпеки пересування мостами громади, безпека громадян

3

Утримання зелених насаджень

Кронування дерев, знесення аварійних дерев, сухостоїв

2022-2024

Сільський бюджет

15000,00

Підвищення безпеки пересування вулицями ТГ, захист ліній електропередач, будівель та споруд.

4

Санітарне очищення ТГ

Ліквідація стихійних сміттєзвалищ

2022-2024

Сільський бюджет

180000,00

Очищення території сіл від стихійного сміття, підтримка території колишніх звалищ в належному санітарному стані.

Покіс трави на узбіччях

15000,00

Поліпшення екологічного стану та благоустрою території ТГ

5

Сучасне обладнання та благоустрій

Облаштування та встановлення ігрових майданчиків

 

Сільський бюджет

300000,00

Створення та підтримка якісних та зручних ігрових майданчиків , гармонійне використання для дитячого дозвілля в ТГ.

6

Проводити місячники з благоустрою

Санітарне очищення та оновлення екологічної обстановки

2022-2024

   

Поліпшення екологічного стану та благоустрою території сіл

7

Проводити загальні сільські суботники

Покращення екологічного стану навколишнього середовища

2022-2024

   

Поліпшення екологічного стану та благоустрою території сіл

8

Ремонт пам’ятників та благоустрій прилеглої території навколо них

Поточний ремонт пам’ятників

2022-2024

Сільський бюджет

100000,00

Підтримка в належному стані пам’ятників на території громади

9

Благоустрій кладовища, ремонт під’їзних шляхів та огорожі до кладовищ

 

2022-2024

 

50000,00

Підтримка в належному стані кладовищ на території громади

ВСЬОГО:

5 500000,00

 

 

 

Секретар   сільської   ради                                                                            Зоя    ПЕРЕПЕЛИЦЯ

 

 

Додаток 1

до  програми 

 

 

Ресурсне забезпечення сільської (бюджетної) цільової програми

Програма «Благоустрій Конятинської  територіальної громади на 2022-2024 роки»

 (назва програми)

тис. грн.

Обсяг коштів, які пропонується залучити на виконання програми

2022 рік

2023 рік

2024 рік

Усього витрат на виконання програми

Усього,

1500000,00

2000000,00

2000000,00

5500000,00

у тому числі

 

 

 

 

сільський бюджет

1500000,00

2000000,00

2000000,00

5500000,00

кошти небюджетних джерел

 

 

 

 

*у межах коштів, затверджених у сільському бюджеті

 

 

 

Секретар сільської ради                                                                                            Зоя ПЕРЕПЕЛИЦЯ