проекти рішень сесії №б/н «Про затвердження Положення про фонд охорони навколишнього природного середовища Конятинської територіальної громади»

  • 82
Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: VIII сесія
Тип документу: проекти рішень сесії
Дата: 15.11.2021
Номер документу: б/н
Назва документу: Про затвердження Положення про фонд охорони навколишнього природного середовища Конятинської територіальної громади

                                                                                   Проект        

 

Україна

КОНЯТИНСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

VIІІ сесія  VІІІ скликання

------------------------------------------------------------------------------------------

Р І Ш Е Н Н Я     -08/21

        листопада 2021 року                                                                      село Конятин

 

Про затвердження  Положення

про фонд охорони навколишнього природного середовища Конятинської територіальної громади

 

 

   З метою поліпшення  фінансування природоохоронних заходів та сприяння впровадженню економічного механізму забезпечення охорони навколишнього природного середовища,  враховуючи зміни у законодавстві України та необхідність чіткого визначення порядку формування та використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища, відповідно до статей 240, 242 та 250 Податкового кодексу України, статей 15, 41, 46 та 47 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», керуючись пунктом 25 частини першої статті 26 та статтею 68 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська   рада

 

ВИРІШИЛА:

1.      Затвердити Положення про  фонд охорони навколишнього природного середовища Конятинської територіальної громади (далі – Положення), (додається).

2.      Створити  фонд охорони навколишнього природного середовища Конятинської територіальної громади.

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію сільської ради з питань земельних відносин, екології, раціонального використання, будівництва, планування та комунальної власності.

 

 

 

 

Сільський  голова                                          Олексій  СКРИПЧУК

 

  

 

Проект  даного рішення  опублікувати  на  дошці  оголошень листопад  2021 року

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення VІІІ сесії Конятинської сільської  ради  VIIІ скликання

від______2021 р. №

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про  фонд охорони навколишнього

природного середовища

 

1.   Фонд охорони навколишнього природного середовища (далі – фонд) є спеціальним фондом та складовою частиною бюджету громади. Фонд створено з метою концентрації коштів і цільового фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, які спрямовані на запобігання, зменшення та усунення його забруднення, в тому числі фінансування наукових досліджень з цих питань.

2.   Фонд формується за рахунок частки грошових стягнень за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності, а також, інших коштів, визначених законодавством.

3.   Кошти фонду спрямовуються на фінансування природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів, що відповідають основним напрямам у галузі охорони довкілля, використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки, відповідно до Порядку планування та фінансування природоохоронних заходів з фонду охорони навколишнього природного середовища, що додається.

4.   Кошти фонду використовуються на підставі Переліку природоохоронних заходів на відповідний рік (далі – Перелік), який складається в обсязі прогнозованих надходжень коштів до обласного фонду.

5. Головні розпорядники коштів фонду на відповідний рік визначаються рішенням сесії Конятинської сільської  ради про бюджет.

6.   Під час формування Переліку природоохоронних заходів, пріоритет надається природоохоронним та ресурсозберігаючим заходам, спрямованим на запобігання, зменшення та усунення забруднення навколишнього природного середовища.

7.   До 10 відсотків коштів  фонду може резервуватися для здійснення непередбачених видатків, пов’язаних з природоохоронною діяльністю, що не носять постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання проекту  бюджету. Запит на фінансування з резерву  фонду надається заявником в установленій формі з відповідним обґрунтуванням.

8.   Забороняється використання коштів  фонду на заходи, що не відповідають пунктам Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 р. №1147 (із змінами).

9.   Залишок невикористаних у поточному році коштів повертається до  фонду та враховується в наступному році для покриття відповідних витрат, з урахуванням їх цільового призначення, для чого формується Перелік природоохоронних заходів за рахунок залишку коштів.

10. На основі представленої звітності головними розпорядниками коштів, Виконавчий комітет Конятинської сільської ради щорічно подає звіт щодо використання коштів фонду Конятинській сільській  раді та зацікавленим органам виконавчої влади і громадським організаціям, діяльність яких пов’язана з охороною навколишнього природного середовища.

 

 

Сільський голова                                                                                Олексій Скрипчук