рішення сесії №280-09/21 «Про звернення депутатів Конятинської сільської ради VІІІ скликання до комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування»

  • 104
Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: IX
Тип документу: рішення сесії
Дата: 21.12.2021
Номер документу: 280-09/21
Назва документу: Про звернення депутатів Конятинської сільської ради VІІІ скликання до комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування

                                                             

 

УКРАЇНА

 

КОНЯТИНСЬКА сільська рада

ІХ сесія  VІІІ скликання

 
   

 

 

Р І Ш Е Н Н Я     № 280-09/21

21 грудня  2021 року                                                                        село Конятин

 

Про звернення депутатів Конятинської сільської ради

VІІІ скликання до комітету Верховної ради України

з питань екологічної політики та природокористування

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Схвалила текст звернення депутатів Конятинської сільської ради VІІІ скликання до комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування (додається).

 

 

 

 

Сільський   голова                                                           Олексій СКРИПЧУК

 

 

Голові комітету

Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування

Олегу БОНДАРЕНКО

 

 ЗВЕРНЕННЯ

 

Ми, депутати Конятинської територіальної громади Вижницького району, звертаємося з проханням розглянути питання надання дозволу в законний спосіб проводити виборку частини річкового алювію, що утворився в руслі річки Черемош, шляхом створення комунального підприємства. Це дасть можливість виконуючи планово і систематично руслорегулюючі роботи запобігати наслідкам повеней, а саме руйнуванню гідротехнічних споруд, корінних берегів річок, забезпечити умови проходження паводку на ділянках мостових переходів, інженерних комунікацій, запобігти шкідливій дії вод. Постійне проведення таких робіт поліпшить екологічний стан річок, підтримуватиме стабільність їх русла, спроможність русла до самоочищення.

Комунальне підприємство буде не просто проводити руслорегулюючі роботи, а переробляти вибрану суміш на місці і реалізувати готову продукцію для потреб громади району. Цей ресурс направлятиметься для проведення берегоукріплення, будівництва, ремонту та обслуговування доріг (на території громади доріг місцевого значення – 25 км з гравійним покриттям, а комунальних доріг – 194 км грунтові), для індивідуального житлового будівництва.

На даний час на території району легально придбати гравій і продукти його переробки можна тільки на одному підприємстві - Іспаській філії ТОВ «Клесівський кар’єр нерудних копалин «ТЕХНОБУД», яке розробляє сухий кар’єр. Проте для більшості громад це тягне додаткові затрати, транспортне плече складає біля 100 км.

Також просимо посприяти в наданні спеціального дозволу на користування надрами, адже на території громади наявні місця для можливого відбору гравію.

Легальна діяльність такого підприємства із сплатою всіх платежів позитивно вплине на наповнення бюджетів всіх рівнів, надасть можливість територіальним громадам покращити свій фінансовий стан, спрямовувати більше коштів на соціально-економічний розвиток гірських територій, покращення умов життя населення, забезпечення його цивільного захисту, вирішення екологічних та природоохоронних проблем.

 

 

Сільський   голова                                                           Олексій СКРИПЧУК

Затверджено на засіданні ІХ сесії

VІІІ скликання від 21 грудня 2021 року