Відомі буковинці підтримали Кампанію декларування - 2021

  • 836

 

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

Відомі буковинці підтримали Кампанію декларування - 2021

Акція під назвою «Відомі буковинці агітують задекларувати доходи», відбулася 15 квітня 2021 року у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. 

Всі учасники акції висловили переконання, що така громадянська позиція відомих громадян краю, лідерів громадської думки - є публічним прикладом високої податкової культури. Також  учасники акції були одностайні в тому, що для позитивних змін у суспільстві  обов'язок декларувати чесно доходи має стати для громадян життєвим правилом номер один. 

Агітували за виконання конституційного обов’язку та вчасне подання декларацій про майновий стан та доходи:  

Іван Гешко - заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, учасник трьох Олімпійських ігор; 

Оксана Савчук та Іван Кавацюк – дуєт «Писанка»; 

Гулей Омелян - директор «ФГ Біньків»; 

Олексій Гакман – депутат районної ради, громадський діяч, підприємець; 

Богдан Колотило – директор СТОВ Україна, громадський діяч; 

Скрипкару Василь - Голова Герцаївської ОТГ; 

Шапка Микола - головний редактор газети " Новий день "; 

Масловська Світлана -   заступник  редактора обласної  газети «Голос краю», заступник голови Заставнівської   ВОЛОНТЕРСЬКОЇ СОТНІ. 

Грекул Степан  український боксер – аматор, Чемпіон Європи серед молоді 2018,  трьохразовий чемпіон України з боксу у напівважкій вазі (2017-2019).  Майстер спорту  міжнародного класу, багаторазовий призер чемпіонату Європи. 

Гуляк Вадим -  кандидат в майстри спорту з вільної боротьби, тренер, який виховав не одне покоління майстрів спорту з вільної боротьби; 

Паскарюк Ілля – майстер спорту з боротьби дзюдо та самбо, чемпіон України, Лауреат премії «Гордість країни»; 

Сираєва Олена – вчитель англійської мови Сокирянської гімназії, депутат Дністровської районної ради І скликання. 

Белінський Віктор – директор комунального підприємства «Сторожинецька районна друкарня», депутат Сторожинецької ОТГ 

Деліцой Микола – депутат Сторожинецької ОТГ, голова осередку «За майбутнє»; 

Казюк Сергій – староста села Панка; 

Жалюк Анастасія  – директор КП «ТРК «На своїй хвилі», член Національної спілки журналістів України; 

Гуль Олег - Студент ІІ курсу освітнього ступеня магістр, спеціальності облік і оподаткування Чернівецького торгівельно – економічного інституту КНТЕУ; 

Тамазликар Віра – керівник зразкового аматорського хореографічного колективу сучасного танцю «Крок вперед». 

ФОТО: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/fotogalereya/zustrichi-z-gromadskistyu/9067.html

 

Декларацію з податку на прибуток підприємств за I квартал 2021 подайте за оновленою формою

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують платникам, що наказом Міністерства фінансів України від 29.10.2020 № 649  затверджено нову форму декларації з податку на прибуток підприємств. 

Відповідно до вищевказаного наказу внесено зміни до основної частини декларації та передбачено її подання: 

- юридичними та фізичними особами-підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування, фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність, які є платниками податку на прибуток при виплаті доходів (прибутків) нерезиденту з джерелом їх походження з України; 

- юридичними особами, що обрали спрощену систему оподаткування, при отриманні скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії, що оподатковується в порядку, визначеному ст. 39 2 Кодексу; 

- іноземними компаніями – у разі наявності місця ефективного управління в Україні та подання такою компанією заяви про визнання податковим резидентом України. 

Крім того, викладено у новій редакції додатки до форми податкової декларації: https://cv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/464181.html

 

Буковинські податківці протидіють відмиванню доходів

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що відділом боротьби з відмиванням доходів впродовж першого кварталу 2021 року направлено до відповідних органів 29 повідомлень про фінансові операції суму майже 83,7 млн грн, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму. 

Також за звітний квартал податківці склали та передали до податкової міліції 7 висновків аналітичних досліджень для розгляду та прийняття рішень, з них за ознаками злочинів: 

за статтею 209 ККУ (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) 3 матеріали на суму 2,3 млн грн; 

ще 7 матеріалів на суму 45,4 млн грн за наступними статтями ККУ - 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), 364 (зловживання владою або службовим становищем), 366 (службове підроблення). 

Також у січні- березні 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за результатами проведених аналітичних досліджень, внесено відомості про вчинення 4 кримінальних правопорушень, передбачених статтями Кримінального Кодексу.