проекти рішень сесії №б/н «Про затвердження Сільської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб з сільського бюджету Конятинської сільської ради на 2022 рік»

  • 57
Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: ХV сесія
Тип документу: проекти рішень сесії
Дата: 01.06.2022
Номер документу: б/н
Назва документу: Про затвердження Сільської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб з сільського бюджету Конятинської сільської ради на 2022 рік

                                                             

 

УКРАЇНА

 

КОНЯТИНСЬКА сільська рада

ХV сесія  VІІІ скликання

 
   

 

 

Р І Ш Е Н Н Я     №  ПРОЄКТ

10  червня  2022 року                                                                        село Конятин

 

Про затвердження Сільської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб з сільського бюджету Конятинської сільської ради на 2022 рік

 

 

Керуючись п. 22  ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, враховуючи кадрові  зміни, сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Сільську програму підтримки внутрішньо переміщених осіб з сільського бюджету Конятинської сільської ради на 2022 рік згідно додатку 1, що додається.
  2. Фінансовому відділу сільської ради забезпечити фінансування заходів для виконання даної Програми в межах коштів, передбачених бюджетом на відповідний рік в межах фінансових можливостей.
  3. Контроль за виконанням даної програми покласти  на постійну комісію з питань планування бюджету і фінансів, соціально-економічного розвитку територіальної громади та з питань освіти, культури,  охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури і спорту.

 

 

 

Сільський   голова                                                           Олексій СКРИПЧУК

 

 

Сільська програма підтримки внутрішньо переміщених осіб з сільського бюджету Конятинської сільської ради на 2022 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

І. Загальна характеристика Програми

Збройна агресія російської федерації проти України та тимчасова окупація частини її території призвела до руйнування значної кількості житла громадян України та порушення інших фундаментальних прав людини, таких як життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека, зокрема переміщення в Конятинську територіальну громаду з територій, де ведуться бойові дії.

Саме тому нагальною проблемою є надання підтримки внутрішньо переміщеним особам (далі - ВПО) та/або евакуйованим особам у зв’язку з введенням воєнного стану, шляхом фінансування заходів Сільської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб з сільського бюджету Конятинської сільської ради на 2022 рік.

 

ІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

У зв’язку з збройним конфліктом на території України станом на 20.04.2022 на обліку в органах соціального захисту населення громади перебуває 256 осіб.

 На цей час у закладах та установах галузі освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту, громадських організаціях тощо ВПО, які мають потребу у продуктах харчування, товарах першої необхідності,гігієнічних засобах, медичних засобах тощо. Необхідно облаштувати місця розміщення громадян, які у зв’язку з бойовими діями залишили місце проживання/перебування (вимушеним переселенням), здійснювати оплату транспортних послуг, пально-мастильних матеріалів, здійснювати оплату інших заходів, спрямованих на підтримку цивільного населення в умовах воєнного стану.

З огляду на зазначене вище та зважаючи на невизначеність тривалості воєнного стану в Україні, розв’язати існуючі проблеми ВПО можливо шляхом розробки та реалізації сільської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб з сільського бюджету Конятинської сільської ради на 2022 рік.

 

ІІІ. Мета програми

Метою Програми є здійснення комплексу заходів, спрямованих на створення належних умов для тимчасового проживання ВПО та/або евакуйованих осіб у зв’язку із веденням воєнного стану, забезпечення їх харчування, товарами першої необхідності, здійснення евакуації та перевезення, оплати інших послуг, пов’язаних з підтримкою ВПО тощо.

 

IV. Шляхи виконання Програми

Програма реалізується шляхом здійснення заходів за напрямками:

створення належних умов для тимчасового проживання ВПО та/або евакуйованих осіб у зв’язку із введенням воєнного стану;

задоволення продовольчих  потреб – закупівлю продуктів харчування, у тому числі дитячого харчування,та їх доставка до місця призначення;

забезпечення товарами першої необхідності, гігієнічними засобами;

забезпечення медичними засобами;

евакуація/вивезення/переміщення ВПО;

облаштування місць розміщення ВПО;

оплату інших заходів, спрямованих на підтримку ВПО.

Заходи Програми наведені в додатку 3.

 

V. Обгрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми, строки виконання Програми

Програма включає перелік завдань і заходів, фінансування яких дасть можливість створити належні умови перебування ВПО у закладах та установах галузі освіти, охорони здоров’я, культури, соціального захисту, громадських організацій тощо.

Програма діє у 2022 році.

 

VI. Завдання Програми та результативні показники

Основним завданням Програми є вирішення проблеми забезпечення умовами для тимчасового проживання ВПО та/або евакуйованих осіб у зв’язку із введенням воєнного стану та забезпечення їх харчування, товарами першої необхідності тощо.

Ресурсне забезпечення Програми представлено в додатку 2.

 

VІІ. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Управління та координацію зусиль учасників та виконавців Програми з виконання її заходів здійснює соціальний відділ та сектор освіти молоді та спорту Конятинської сільської ради, шляхом узагальнення оперативної інформації, що подається учасникам Програми. Відповідальність за виконання заходів Програми несуть виконавці.

Учасники Програми подають звіт про виконання заходів щорічно до 25 лютого наступного за звітним.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

до сільської програми

підтримки внутрішньо переміщених

осіб з сільського бюджету

Конятинської сільської ради на 2022 рік

 

 

Заходи щодо забезпечення виконання сільської програми підтримки внутрішньо переміщених осіб з сільського бюджету Конятинської сільської ради на 2022 рік

 

№п/п

Назва напрямку діяльності (пріоритетні завдання)

Перелік заходів Програми

Термін виконання Програми

Виконавці

Орієнтовані обсяги фінансування  гривень, в тому числі:

Очікуваний результат

джерело фінансування

сільський бюджет

Кошти не бюджетних джерел

ВСЬОГО

1

2

3

4

5

6

7

8

9

1.

Підтримка ВПО та/або евакуйованих осіб у зв’язку із введенням воєнного стану

1.1 Забезпечення харчуванням та медичними засобами, придбання товарів першої необхідності, гігієнічних засобів, оплата їх доставки, побутове обслуговування, оплата комунальних послуг, енергоносії тощо

2022 рік

Конятинська сільська рада

150000,00

 

150000,00

Підтримка ВПО та/або евакуйованих осіб у Конятинській територіальній громаді та забезпечення їм фінансової можливості для придбання товарів і послуг, реалізація права даних осіб на належний рівень життя

 

 

 

1.2. Облаштування місць розміщення ВПО

 

 

250000,00

 

250000,00

 

 

 

1.3.Евакуація/вивезення/переміщення ВПО

 

 

100000,00

 

100000,00

 

РАЗОМ

500000,00

 

500000,00