рішення сесії №84-24/23 «Про звернення депутатів Конятинської сільської ради VІІІ скликання до начальника Чернівецької обласної військової адміністрації»

  • 32
Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: XXIV сесія
Тип документу: рішення сесії
Дата: 03.07.2023
Номер документу: 84-24/23
Назва документу: Про звернення депутатів Конятинської сільської ради VІІІ скликання до начальника Чернівецької обласної військової адміністрації

 

УКРАЇНА

 

КОНЯТИНСЬКА сільська рада

ХХІV сесія  VІІІ скликання

 
   

 

 

Р І Ш Е Н Н Я     №  84-24/23

03 липня 2023  року                                                                      село Конятин

 

Про звернення депутатів Конятинської сільської ради VІІІ скликання до

начальника Чернівецької обласної військової адміністрації

 

 

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», сесія сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

1.        Схвалити текст звернення депутатів Конятинської сільської ради VІІІ скликання до начальника Чернівецької обласної військової адміністрації (додається).

 

 

 

Сільський   голова                                                           Олексій СКРИПЧУК

 

 

Начальнику Чернівецької обласної військової адміністрації

Руслану ЗАПАРАНЮКУ

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

«Придбання спеціалізованого автомобіля сміттєвоза для комунального підприємства «Черемош СЕРВІС»

 З  метою зміцнення матеріально-технічної бази комунального підприємства «Черемош Сервіс»  територіальної громади, ефективного використання інноваційних методів збирання сміття, покращення умов життєдіяльності населення громади, організація регулярного вивезення сміття з населених пунктів територіальної громади до санкціонованих сміттєзвалищ та покращення чистоти на вулицях населених пунктів громади депутати сільської ради звертаються  з проханням  виділення коштів  з обласного фонду охорони навколишнього природного  середовища  на придбання сміттєвоза  для збору та вивезення  твердих побутових відходів  для Конятинської сільської ради Вижницького району Чернівецької області.

Одним із проблемних питань громади є відсутність в населених пунктах громади чітко організованої системи збору, зберігання та вивезення твердих побутових відходів. В 10 населених пунктів Конятинської ТГ вивіз сміття від домогосподарств здійснюється комунальним господарством, за допомогою трактора та причепа однак задовольнити потреби  жителів громади щодо вивезення сміття в повному обсязі комунальне підприємство не в змозі.

Тому на сьогоднішній день, вкрай гостро стоїть питання щодо оновлення та розширення парку комунальної техніки на сучасну більш економну, що дасть змогу оперативніше і з меншими затратами проводити вивіз твердих побутових відходів.

Реалізація даного проекту забезпечить надання населенню та іншим групам споживачів належної якості житлово-комунальних послуг в частині збору, складування та вивезення твердих побутових відходів, що сприятиме належному санітарному стану в населених пунктах громади, створить умови щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, буде сприяти більшому озелененню територій, покращенню їх естетичного вигляду, зменшенню стихійних сміттєзвалищ, покращить культуру громад з поводженням з відходами та стане першим кроком до впровадження сортування ТПВ.

Додатково повідомляємо, що  Конятинська громада готова співпрацювати на умовах співфінансування в розмірі 10% від  загальної вартості сміттєвоза, коли орієнтовно вартість нового сміттєвоза  коливається  від 2,5 млн .грн.

Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю.

 

 

Сільський   голова                                                           Олексій СКРИПЧУК

Затверджено на засіданні ХХІV сесії

VІІІ скликання від 03 липня 2023 року