проекти рішень сесії №б/н «проект рішення сесії»

  • 143
Скликання: VIII скликання
Сесія / комісія: VII сесія
Тип документу: проекти рішень сесії
Дата: 23.09.2021
Номер документу: б/н
Назва документу: проект рішення сесії

                                                                                                                         

 

УКРАЇНА

КОНЯТИНСЬКА сільська рада

сесії VIII скликання

 
   

 

Р І Ш Е Н Н Я  №  -07/21    ПРОЄКТ

      2021 року                                                                        село Конятин

 

Про встановлення плати та пільг

за навчання в Комунальному неприбутковому

закладі «Конятинська  мистецька школа»

 

Керуючись  Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про культуру», «Про позашкільну освіту», «Про освіту» та Статутом «Конятинської мистецької школи», затвердженим рішенням сесії сільської ради від 19 серпня 2021 року № 181-0621, розглянувши відношення сектору освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Конятинської сільської ради від 23 вересня 2021 року № 200, з метою організації роботи щодо надання платних послуг позашкільним навчальним закладом, враховуючи різний соціальний та матеріальний стан батьків, діти яких навчаються в «Конятинській мистецькій школі», сесія Конятинської сільської ради

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Встановити з 01.09.2021 року щомісячну батьківську плату за навчання дітей у «Конятинській мистецькій школі» відповідно до профілів:
    1. «Музичне мистецтво»-200 грн
    2. «Вокальне мистецтво»-150 грн
    3. «Театральне мистецтво»-100 грн
    4. Заняття в гуртках -50 грн
  2. Звільнити від плати за навчання у Конятинській мистецькій школі:
  • дітей-сиріт;
  • дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей-інвалідів.(1 групи)
  1. Встановити додаткові пільги з плати за навчання у Конятинській мистецькій школі в розмірі 50% :
  • дітям, батьки яких є (були) учасниками проведення антитерористичної операції на сході України;
  • дітям, батьки яких є переміщеними особами з тимчасово окупованої території України, району проведення антитерористичної операції чи населеного пункту, розташованого на лінії зіткнення.
  1. Затвердити Положення про перелік та порядок надання платних послуг Конятинською мистецькою школою (додаток 1).
  2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на директора «Конятинської мистецької школи» Наталію МАРТИНЮК та постійну комісію з питань планування бюджету і фінансів, соціально-економічного розвитку територіальної громади (Юрій МАРОТЧАК).

 

Сільський голова                                        Олексій СКРИПЧУК

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про перелік та порядок надання платних послуг Конятинською мистецькою школою

 

  1. Загальні положення
    1. Конятинська мистецька школа здійснює свою діяльність відповідно наказу Міністерства культури України від 09.08.2018 №686 «Про затвердження Положення про мистецьку школу». Переліку платних послуг, які можуть надаватись навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форм власності, затвердженого постановою КМУ від 27.08.2010р. № 796, Порядку визначення вартості та надання платних послуг закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності, затвердженим спільним наказом Міністерства культури України, Міністерства фінансів України та Міністерства економічного розвитку від 1.12.2015 року №1004/1113/1556,та Статуту Конятинської мистецької школи, затвердженого рішенням сесії сільської ради від 19.08.2021р. № 181-0621
    2. При наданні платних освітніх послуг Конятинською мистецькою школою застосовуються нормативно-правові акти, що регулюють надання послуг у сфері освітньої-культурної діяльності.
    3. У цьому Порядку наведені нижче терміни вживаються у такому значенні:
  • замовник – фізична чи юридична особа, яка на підставі договору (контракту, заяви) з навчальним закладом замовляє навчальному закладу платну послугу для себе або іншої особи, беручи на себе фінансові зобов'язання щодо її оплати;
  • навчальні заклади - дошкільні, позашкільні, загальноосвітні, інші установи та заклади системи освіти. До навчальних закладів у цьому Порядку віднесено також навчальні заклади – структурні підрозділи навчальних закладів (відділення, відділи, студії, центри), що діють згідно із затвердженими положеннями і безпосередньо надають платні освітні послуги;
  • особи, які навчаються,- діти дошкільного віку, вихованці, учні дошкільних навчальних закладів; вихованці, учні, слухачі позашкільних навчальних закладів; учні, вихованці загальноосвітніх навчальних закладів;  інші громадяни, яким Конятинською мистецькою школою надаються платні освітні послуги;
  • послуга - термін вживається у значенні, визначеному Законом України "Про захист прав споживачів".
    1. Конятинська мистецька школа зобов'язана:
  • безкоштовно надати замовнику повну, доступну та достовірну інформацію що до порядку та умов надання конкретної платної послуги, її вартості, порядку та строку оплати,-не пізніше ніж за один місяць до дати прийому заяв від осіб, що бажають її отримати; вартість інших платних освітніх послуг - не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку їх надання.
    1. Деякі платні послуги можуть надаватись тими самими працівниками Конятиської мистецької школи, що працюють згідно штатного розкладу, а також сторонніми особами які не перебувають у штаті Конятинської мистецької школи але залучені до надання платних послуг.
    2. Платні освітні послуги надаються на підставі письмової заяви-для фізичної особи; договору- для фізичної або юридичної особи.
    3. Кошти, отримані навчальним закладом від надання платних послуг, зараховуються на відповідні рахунки, відкриті в органах Державного казначейства України, та використовуються згідно із затвердженим кошторисом директором Конятинської мистецької школи з урахуванням вимог законодавства.
    4. Матеріальні цінності, майно закладу, придбане або створене за рахунок коштів, отриманих від платних освітніх послуг, належить Конятинській мистецькій школі на правах, визначених чинним законодавством, та використовується ним для виконання своїх функціональних повноважень.
    5. Розмір плати за додаткові послуги, що надаються Конятинською мистецькою школою встановлюється рішенням виконавчого комітету Конятинської сільської ради один раз на рік на початку навчального року.
  1. Перелік надання платних послуг:

Подається директором закладу щорічно перед початком навчального року до виконавчого комітету Конятинської сільської ради та затверджується рішенням сесії Конятинської сільської ради

3.Порядок визначення вартості платних послуг.

    1. Розмір плати за той чи інший вид послуги визначається на підставі її ціни. Базою для визначення ціни послуги є розрахунок витрат, пов’язаних з наданням послуги.
    2. При наданні послуг використовуються ціни і тарифи встановлені   виконавчим комітетом сільської ради та затверджені рішенням сесії Конятинської сільської ради.
  1. Планування та використання доходів від надання платних послуг.
    1. Надходження до спеціального фонду, отримані від надання платних послуг першочергово використовуються на покриття витрат, пов’язаних з організацією та наданням цих послуг згідно з кошторисом, затвердженим директором Конятинської мистецької школи в установленому законодавством порядку, а саме:
  • на оплату праці залучених до виконання платних послуг працівників у розмірі 50% від вартості послуги;;
  • на розвиток матеріальної бази Конятинської мистецької школи;
  • на преміювання як працівників, безпосередньо зайнятих їх виконанням, так і тих, хто сприяє їх здійсненню, згідно з положенням, затвердженим керівником
    1. Конятинська мистецька школа зобов’язана вести облік платних послуг та складати звітність за цим видом діяльності.
  1. Заключні положення.
    1. Відповідальність за організацію і якість надання платних послуг, а також обґрунтованість розмірів плати за послуги несе керівник закладу та працівники, які беруть безпосередню участь у процесі надання платних послуг.

 

Проєкт підготував сектор освіти, молоді та спорту – Фрей Д.І.