ДЕНЬ МАТЕРІ:,,Мама ! Найдорожче слово в світі !''

  • 1845

Фото без опису

Мама , Матуся, Ненька, Берегиня…чи є щось прекрасніше, чистіше і святіше.

06 травня в народному домі с.Плай відбувся виїзний концерт працівників центру культури, дозвілля , молоді і спорту Конятинської ОТГ присвячений Дню матері.
Щирі слова привітань берегиням сімейного вогнища висловив завідуючий відділом освіти , культури , молоді та спорту Конятинської ОТГ Д.І.Фрей , який привітав присутніх з святом та зазначив , що мама дарує не лише життя , але наповнює серце любов’ю і добротою . На світі немає нічого вищого за доброту і самовідданість матері. Саме тому таким дорогим і близьким усім нам є образ Богоматері - Пресвятої Богородиці .Піснею «Через поле України ішла Божа Мати» розпочалось свято шани матерів. На честь матерів звучали привітання, в яких зазначалося визнання їх материнської самовідданості, наполегливої і кропіткої праці та любові, які вони вкладають у виховання своїх дітей, не шкодуючи здоров’я, часу та переживань. Звучали пісні «Ти у мене одна»,«А мати жде» , у виконанні П.Хрищук. «Біла черешня», «Родина» у виконанні М.Грицюка. Для багатодітних сімей, дует А.Паланиці та
Д. Поп’юка виконав пісню «Ой чого ж ти, мамо» . У виконанні вокального гурту працівників культури звучали пісні «Виший ми , мамо сорочку» , «Ой шіді-ріді , милий мій Іване» .Фолькльорно-етнографічний колектив «Гуцулочка» (Керівник П.Пилипко) виконав віночок гуцульських пісень. Читала гуморески бібліотекар бібліотеки с.Яблуниця П.Пилипко .Пісню «Чарівна скрипка» виконав дует А.Паланиці та З.Марич» Авторський вірш «Доню моя» звучав у виконанні М.І.Синиці.
Мама ! Найдорожче слово в світі ! Де б не був ти, що б не робив, назавжди вона твій шлях освітить ніжним серцем відданим тобі. Вклонімося, люди, матерям своїм, чиїм теплом навіки ми зігріті !

Традиційно День матері в Україні та світі відзначають в другу неділю травня.
08 травня в Центрі культури , дозвілля , молоді та спорту відбувся святковий концерт присвячений Дню матері і Дню пам'яті та примирення.
З вітальним словом виступив староста села П.Ю.Лахман .Це свято особливе, сповнене щирого почуття любові, глибокої вдячності і безмежної шани до жінки-матері.Найщиріші слова подяки адресовані багатодітним матерям , матерям , які виховують дітей-інвалідів та дітей-сиріт.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять тих , хто загинув в роки Другої світової війни , героїв Небесної Сотні, воїнів загиблих на сході України у боротьбі за цілісність та єдність нашої держави. Приємною подією свята було нагородження І.Д.Паучека , учасника бойових дій на сході України, Відзнакою Президента України "За участь в антитерористичній операції".
"Спасибі вам фронтовики" , "А мати жде" - музичне вітання у виконанні П.Хрищук. Для матерів- переселенців звучала пісня у виконанні І.Микитчук "Я ненавиджу тебе війна" , Для багатодітних матерів , які уособлюють доброту , милосердя й шляхетність звучала пісня "Ніби вчора рідна мамо" у виконанні Д.Поп'юка.
Щира дяка й доземний уклін за натхнену та найвідповідальнішу материнську працю , за відданість , ласку , розуміння та надійну підтримку звучали в піснях "Квіти для мами(М.Генцар), "Молитва за маму" (В.Луцюк) , "Мамочко моя" (Б.Цуркан) , "Мамина сорочка" (В.Луцюк) , "Дякую тобі мамо"(Х.Кочерган), "Хай радіють усі" (І.Скрипчук), "Мальви" (О.Фіщук). Звучали пісні у виконанні М.Грицюка "Чорнобривці" , "Чуєш мамо". Працівники культури виконали пісні "Через поле України ішла Божа Мати" ,"Виший ми мамо сорочку" ,"Степом , степом".Під щирі оплески та пісню "Родина" , яку виконали П.Хрищук , М.Грицюк та Д.Поп'юк. завершилось свято.
Любіть рідну матусеньку і хай у всьому вам допомагає Матір Божа .

Ой, маю я три матері та всі три хороші, –
Три матері, як три квітки, як три красні рожі!
Перша мати – Непорочна, як лілея біла,
Із дитятком-Немовлятком, Пречистая Діва.
Друга мати – це найкраща на світі країна,
Земля наша, наша славна Ненька Україна.
Третя мати – що ж про неї гарного сказати?
Це ласкава, люба, мила рідна моя мати.