День села Самакова та 60-річчя школи.

  • 1044

Фото без опису

16 червня в селі Самакова було людно , святково та весело . В день Святої Трійці Самаківська громада відзначала 60-річчя Самаківського ЗЗСО та день села.
В народному домі села Самакова з нагоди цього свята відбувся святковий концерт . Директор Самаківського ЗЗСО Кермач М.Т. дякував батькам , підприємцям села , депутату Скрипчуку О.І. за підтримку та допомогу школі. Щирі слова привітань лунали зі сцени від сільського голови Конятинської ОТГ Комариці О.П, , заступника сільського голови ОТГ Кумариці В.М. , начальника відділу освіти , культури , молоді та спорту ОТГ Фрея Д.І., які побажали всім добра , здоров'я , родинного затишку та процвітання села. В честь ювілею школи , сільський голова ОТГ Комариця О.П вручив пам'ятний подарунок.
Село - це криниця нашого родоводу , це наш дім , тут наше коріння. Тут живе наше дитинство , тут частинка нашого серця , тому багато гостей сьогодні приїхало , які колись вчилися в школі , працювали і жили в такому мальовничому куточку. Приємними спогадами ділились зі сцени заслужений вчитель , ветеран освіти Шміляк У.З. , яка 50 років з рідною школою , Рожко І.З. , який колись працював в Самаківській школі , а нині в нього теж 50 навчальний рік.
Згадувались випускники , які закінчили школу 10,20,30,40,50, і 60 років тому. Хвилиною мовчання вшанували вчителів , які відійшли у вічність.
Зі щирими спогадами та словами вдячності до жителів громади звернувся Терен І.Д. , який вісім років працював в Самаківській школі , та був директором школи. Гостем свята був відомий буковинський письменник і журналіст А.М.Томків , якого називають головним гуцулом Буковини. Анатолій Миколайович прочитав новелу "Справа в капелюсі" , яка ввійшла в книгу "На перелазі".
Учасники свята переглянули фоторепортаж про історію освіти села Самакова. Аматори сцени дарували всім святковий і веселий настрій.
Історію творять люди , працьовиті , відданість та любов яких до рідної землі , заслуговує на велику повагу.