Чернівецький обласний центр зайнятості.

  • 940


На Буковині з початку року знайшли роботу 399 жінок

 

З початку року Чернівецька обласна служба зайнятості допомогла знайти роботу для 711 осіб. 56%  працевлаштованих – жінки, або 399 буковинок  знайшли роботу. Кожна третя працевлаштована жінка знайшла роботу до надання статусу безробітного.

- Сьогодні роботодавці при працевлаштуванні не звертають увагу на стать працівника. Конкурентоспроможними на ринку праці є не жінки або чоловіки, а професіонали. Якщо людина володіє навичками, знаннями, досвідом, які зазначені роботодавцем як критерії для відбору на вакантну посаду, то вона має рівні можливості у працевлаштуванні незважаючи на те, жінка це чи чоловік, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Найбільше буковинок працевлаштовані соціальними працівницями (35 осіб), 16 – продавчинями продовольчих товарів, 15 - медсестрами у медичні заклади області, 11 -кухарками, 12 – підсобними робітницями, 10 - робітницями з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва.

10 жінок працевлаштовані менеджерками зі збуту, у сфері готельного бізнесу, регіонального розвитку та з адміністративної діяльності.

Також жінки, які зайшли роботу в цьому році, працюють заступницями директорів, начальницями відділів, начальницями відділів поштового  зв’язку, завідувачками господарства, інженерками з проектно-кошторисної роботи,  спеціалістками державної служби, лікарками, юрисконсультками, бухгалтерками, в тому числі і головними, а також вчительками, помічницями вихователів, фармацевтками, секретарками судових засідань, інспекторками з кадрів.  

Представниці жіночої статі працевлаштовувалися і на «чоловічі професії», зокрема, шліфувальницями по дереву, верстатницями деревообробних верстатів, сортувальницею матеріалів та виробів з деревини, операторками котелень. 

Сектор інформаційної роботи 

Чернівецького обласного центру зайнятості

вул. Університетська, 31, м. Чернівці, 58000, 52-23-76

Е-maіl: orgcvocz@gmail.com

Web: https://chn.dcz.gov.ua

Facebook  https://www.facebook.com/chn.dcz/