Розпочинається Тиждень охорони праці - 2021

  • 954


Розпочинається Тиждень охорони праці - 2021

Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

Цій даті передує Тиждень охорони праці.

Цьогоріч Міжнародна організація праці акцентує увагу на важливості зміцнення системи безпеки та здоров’я, включно зі службами безпеки та охорони здоров’я як на національному рівні, так і на рівні підприємств. 

Саме тому Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений стратегіям зміцнення національних систембезпеки та здоров’я та спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

За рекомендацією Міжнародної організації праці, гасло цьогорічного заходу - «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи - інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР». 

З метою належного відзначення Дня охорони праці Управлінням Держпраці у Чернівецькій області підготовлено План заходів.  

Тематичні матеріали оприлюднено на сайті територіального органу Державної служби України з питань праці.

Загалом дотримання безпеки на робочих місцях працівниками, забезпечення належних умов праці роботодавцями, дотримання у сучасних умовах карантинних обмежень (у зв’язку з ускладненою епідеміологічною ситуацією, пов’язаною  з розповсюдженням  корона вірусної інфекції), сприятиме мінімізації виробничого травматизму на місцевих підприємствах. І збереже, у першу чергу, життя і здоров’я працівників, що є найбільшою цінністю для держави.  

Адже лише у 2020 році на підприємствах, в установах та організаціях Чернівецької області мали місце 213 випадків професійних захворювань та виробничого травматизму, 16 із них - зі смертельним наслідком.

І вже у цьому році за три місяці на підприємствах, в установах та організаціях регіону сталося 5 випадків виробничого травматизму, серед яких один смертельний та 128 випадків професійних захворювань, чотири із яких мають летальні наслідки.