Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує

  • 269

Головне управління ДПС у Чернівецькій області

       просить розмістити інформаційні матеріали

Оновлено план – графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік

Головне управління ДПС у Чернівецькій області інформує, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://www.tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/446429.html оприлюднила оновлений (станом на 29.06.2021) План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2021 рік.

 

За півріччя місцеві бюджети отримали майже 1,9 мільярди гривень

За перше півріччя поточного року до місцевих бюджетів Чернівецької області направлено 1882,8 млн. грн. податків. В порівнянні з минулим роком надходження збільшились на 375,4 млн. грн. 

Місцеві бюджети це визначальна ланка місцевих фінансів,що сформовані для виконання повноважень органів місцевого самоврядування. Лідерами надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

Податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів направлено 1289,6 млн грн., у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 271,1 млн грн.

Від суб'єктів малого і середнього підприємництва надійшло майже 271 млн грн єдиного податку. Податкові надходження від плати за землю склали 183,3 млн грн. 

Крім того місцеві бюджети поповнюються за рахунок акцизного збору з роздрібного продажу підакцизних товарів, надходження склали 55,2 млн грн, за користування лісом, надрами й водою отримали 17,8 млн грн, податку на прибуток – 19,5 млн грн, за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами місцеві бюджети отримали 8,2 млн грн.  

 

Буковинці можуть перевірити отриманий чек РРО

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій областінагадують,  кожен громадянин має право та можливість перевірити отриманий чек РРО на предмет його правомірності.  

Інформація про фіскальний чек знаходиться на вебпорталіДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чеку»https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

Пошук фіскального чека, створеного ПРРО, відбувається аналогічно як і чека створеного класичним реєстратором розрахункових операцій. Для цього необхідно вказати в параметрах пошуку дані: номер фіскального чека;  фіскальний номер РРО/ПРРО;  дату та час проведення операції, яка відображена в чеку.