Інтерактивні інспектори Держпраці продовжують активно консультувати працівників та роботодавців

  • 653

Інтерактивні інспектори Держпраці продовжують активно консультувати працівників та роботодавців

Упродовж тривалого часу у Державній службі України з питань праці діє сервіс «інтерактивний інспектор». За час існування сервісу посадовими особами територіальних управлінь Держпраці надано консультацій та роз’яснень з питань законодавства про працю, охорону та гігієну праці, а також щодо надання адміністративних послуг 192 тисячам 750 громадянам.

Щодо додержання законодавства про працю найбільше звернень надходило з питань оплати праці; надання відпусток, у тому числі, щодо примушення до написання заяв на відпустки без збереження заробітної плати; оформлення трудових відносин;  звільнення з роботи. 

Щодо дотримання законодавства з питань охорони та гігієни праці найчастіше порушувалися питання порядку організації медичних оглядів працівників; забезпечення персоналузасобами індивідуального захисту; порядку проведення атестації робочих місць; отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. 

Управління Держпраці у Чернівецькій області нагадує, що  заявники можуть поставити свої запитання та отримати відповіді на них через наступні засоби комунікації: 

поштою:  58003, м. Чернівці, вул. Зелена, 3;

телефоном: (0372) 55-37-24;

електронною поштою:  dsp@cv.dsp.gov.ua

Також для отримання відповідей на найбільш поширені запитання можна скористатися рубрикою «Запитання-відповіді» на сайті Держпраці України, розташованою  за посиланням https://dsp.gov.ua/faq/.