#Щедрий Вівторок - День добрих справ у Конятинській ТГ і як участь в ньому підсилює креативне мислення.

  • 651

Коли і як виник #ЩедрийВівторок?

#ЩедрийВівторок (англійською #GivingTuesday) виник у 2012 році в США і завдяки тисячам учасників поширився світом. Україна приєдналася до ініціативи у 2018 році. Цьогоріч приєдналася і Конятинська територіальна громада. #GivingTuesday був створений з простою ідеєю: спонукати людей робити добрі справи. Але за останні 8 років ця подія перетворилася на глобальний рух, який надихає сотні мільйонів людей з усього світу творити добро. #GivingTuesday поширює добро та щедрість, об’єднує людей та дає нам спільну велику справу на всіх. До ініціативи може доєднатися кожен, адже ви завжди можете допомогти часом, талантом чи грошима. Восьмий рік поспіль #ЩедрийВівторок збирає мільйони в грошовому еквіваленті та мільярди в негрошовому — завдяки часу, зусиллям, ресурсам, зв’язкам тощо, які люди присвячують благодійності. Перша акція допомогла неприбутковим організаціям зібрати близько 10 мільйонів доларів, а у 2020 році завдяки #GivingTuesday вдалося зібрати близько 2 з половиною мільярдів доларів по всьому світу.

Акція «Турбота», в якій взяли участь волонтерські загони 3-11 класів Довгопільського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів. Учні надали допомогу дев'яти людям похилого віку та інвалідам, які проживають на території сіл Довгопілля та Стебні Конятинської ТГ: продуктами харчування, засобами гігієни, грошима на суму 9825 грн. 

Виховні години: «Людина з планети Старість» 1-4 класи, «Милосердя в нашому житті» 5-7 класи, «Добро і милосердя – вінець духовності».

Тематична виставка: «Твори добро, бо ти Людина», 8-11 класи.