Дитячі пустощі з вогнем - небезпечні!

  • 146

Дуже часто винуватцями пожеж є діти. На жаль, реалії сьогодення такі, що більшість батьків, аби задовольнити потреби сім`ї, змушені багато працювати і не приділяють достатньо уваги своїм дітям. В основі дитячих пустощів із вогнем лежить безмежна допитливість, бажання пізнати навколишній світ, наслідування дорослим, які щоденно користуються вогнем, відсутність страху перед можливою загибеллю. Додайте сюди відсутність нагляду з боку дорослих та невмілі дії в екстремальних ситуаціях – і є усі чинник для трагедії.
 Шановні батьки!
 Пояснюйте дітям небезпеку і наслідки гри з вогнем. Проводьте з дітьми цікаві і безпечні ігри. Зробіть все, щоб небезпечні ігри дітей з вогнем стали неможливими. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Пам'ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих!
 Запам’ятайте, що вогоньце смертельна небезпека, яка загрожує здоров’ю, життю людини. Щоб уникнути біди, слід пам`ятати, що дітям категорично заборонено:
  – бавитися із сірниками, палити папір та інші предмети у приміщеннях
  – переносити відкритий вогонь з одного місця на інше
  – запалювати легкозаймисті предмети чи рідини.  
 Електробезпека
 Не залишайте дітей з увімкненими електроприладами (праска, телевізор, настільна лампа, електрообігрівач, магнітофон, комп’ютер тощо). Не дозволяти дітям вмикати та вимикати електроприлади. На розетки необхідно поставити заглушки. Не вмикати в одну розетку більше, ніж два електроприлади. Не прикрашати новорічну ялинку одночасно електрогірляндами і «дощиком» з фольги: це може призвести до короткого замикання і пожежі/

Безпека користування газовими приладами
 Не залишати дітей наодинці з увімкненими газовими приладами. Не дозволяти дітям доторкатись до газових приладів, вмикати та вимикати їх. Не обігрівайте приміщення за допомогою полум’я газової плити: це може призвести до отруєння продуктами згоряння. Найбільш чутливими до отрут є діти
 Пожежна безпека
 Джерела вогню (сірники, запальнички тощо) потрібно зберігати в недоступному для дітей місці. Легкозаймисті речовини (спирт, спиртовмісні рідини, лаки, фарби, розчинники, бензин, олію та ін.) потрібно зберігати в недоступному для дітей місці. Під час відпочинку на природі не потрібно розпалювати багаття і дозволяти робити це дітям. Не дозволяти дітям користуватись відкритим вогнем. Спалювання сміттяразі потреби) робити у період відсутності дітей. Не курити в присутності дітей і не залишати недопалки.
 ПАМ'ЯТАЙТЕ! Життя дитини – у ваших руках! А кожна дитина має право на ЖИТТЯ!