Обґрунтування технічних, якісних характеристик та очікуваної вартості предмета закупівлі !

  • 242

Обґрунтування

технічних, якісних характеристик та очікуваної вартості предмета закупівлі 

         На порталі Уповноваженого органу з питань закупівель 22.02.2023 року оприлюднено оголошення про проведення процедури відкритих торгів ( з особливостями) на закупівлю товару:  «Деревина дров’яна НП: ялина європейська та бук для комунальних закладів Конятинської сільської ради» за ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 03410000-7 «Деревина» , ідентифікатор закупівлі: UA-2023-02-22-011096-а.

Найменування замовника – Конятинська сільська рада.

Процедура закупівлі – відкриті торги (з особливостями).

Предмет закупівлі – товари.

Очікувана вартість предмета закупівлі: 167 900,00 грн (сто шістдесят сім тисяч дев’ятсот гривень нуль копійок) з ПДВ.

    З метою прозорого, ефективного та раціонального використання коштів та на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 № 1266 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2013 № 631 і від 11 жовтня 2016 р. № 710» підготовлено та опубліковано обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі.

     Підготовка обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі здійснюється протягом бюджетного року відповідно до річного плану.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик 

Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

     Товар повинен відповідати показникам якості, які вказані в додатку та встановлюються законодавством України  та діючим стандартам. Разом із товаром повинні надаватися супровідні документи, що підтверджують його походження, якість, відповідність державним стандартам, обсяг товару повинен відповідати обсягу, який зазначений у накладній.

         - Технічні вимоги (не гірше):

Розмір дров:

- по довжині – до 1 м;

- по товщині в діаметрі – від 16 см і більше;

- допустима вологість дров не перевищує 20%.

        - Дрова повинні відповідати ТУУ-00994207-005:2018 за наступними показниками:

В дровах не допускається зовнішня трухлява гниль.

Дрова повинні бути очищені від сучків. Висота сучків, що залишилися не повинна перевищувати 30 мм.

Дрова можуть бути як в корі, так і без кори. Обдир кори допускається.

Дрова приймаються партіями. Партія належить до приймання, у разі, якщо кількість дров в виборці, яка не відповідає вимогам Замовника, викладеним вище, складає не більш як 5 %.

Правила обміру та обліку - згідно ДСТУ- 4020-2 та Додатку А ТУУ-00994207-005:2018.  

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі

       Загальна кількість необхідного до закупівлі обсягу деревини сформована, виходячи із обсягів використання комунальними закладами Конятинської сільської ради за 2022 рік.

       Очікувана вартість предмета закупівлі передбачена кошторисом та річним планом закупівель на 2023 рік, ґрунтується на всіх фактичних складових ціни та включає в себе ціни на товар, податки та збори, що сплачуються або мають бути сплачені, усіх інших витрат та згідно з вимогами чинного законодавства щодо формування ціни на відповідний товар.

       Відповідно до розрахунків вартості товару за паливну деревину: ялина європейська (158,5 м.куб.), бук (67 м.куб.), проведених у відповідності до ч. 4 ст. 4 Закону України «Про публічні закупівлі» шляхом ринкових консультацій з метою аналізу ринкової ціни на товар, з урахуванням видатків замовника, очікувана вартість процедури закупівлі складатиме 167 900,00 з ПДВ. Ціна за одиницю товару перебуває в межі діапазону показників, актуальних на момент оприлюднення закупівлі, ринкових цін на деревину (деревина НП: ялина європейська та бук) на території Чернівецької області.