Програма ментального здоров’я «Ти як?» допоможе подолати стрес

  • 182

Фото без опису

Програма ментального здоров’я «Ти як?» допоможе подолати стрес

 

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» допоможе подолати стрес, негативні емоції під час війни та знайти сили для психологічного відновлення.

Державна служба зайнятості бере активну участь у реалізації програми ментального здоров’я «Ти як?».

За участі міжнародних експертів Israel Trauma Coalition та громадської організацією «Безбар’єрність» уже проведено навчання фахівців, які безпосередньо взаємодіють із клієнтами служби зайнятості. У рамках навчання відбулася низка тренінгів під назвою «Життєстійкість в умовах війни: як долати наслідки стресових, кризових і травматичних подій». 

 Фахівці відпрацювали техніки для зниження симптомів стресу і травми, а також методи подолання травматичних подій і знаходження ресурсу для відновлення. Тренінги з основ психологічної підтримки допомагають не лише відчути психологічну підтримку, а й отримати цінні поради та практичні кейси для роботи з клієнтами служби зайнятості.

Наступний крок – поширення отриманих знань на клієнтів служби зайнятості: шукачів роботи, роботодавців та партнерів.

Уже з вересня у всіх філіях, управліннях та відділах Чернівецького  обласного центру зайнятості відбудуться  тренінги, під час яких учасникам запропонують дієві механізми та техніки, які сприятимуть психологічній стійкості у часи повномасштабної війни.

Такі заходи можуть пройти й для працівників роботодавців. Навички, які вони опанують, – нові техніки рефреймінгу, вміння створювати належний мікроклімат у колективі задля упередження конфліктів та стресових ситуацій, а також налагодження комунікації з працівниками.

Для осіб, які бажають збагнути свій стан, знизити симптоми психологічної нестабільності, є можливість ознайомитися з порадами фахівців та переглянути відеоролики  за посиланням https://bf.in.ua/useful/

У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+9a_zHvyXBTYzYWIy