Головне управління ДПС у Чернівецькій області Повідомлення для інформування громадськості

  • 236

Фото без опису

Фото без описуГоловне управління ДПС у Чернівецькій області

 

Повідомлення для інформування громадськості

 

Буковина: На роздрібну торгівлю алкоголем та тютюновими виробами бізнесмени отримали 4776 ліцензій

За інформацією Головного управління ДПС у Чернівецькій області на початок вересня 2023 роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюють 2076 суб’єктів господарювання, з них 136 юридичних осіб та 1940 фізичних осіб підприємців. 

У зв’язку з тим, що роздрібну торгівлю алкоголем і тютюновими виробами пильно контролюється і за підставами визначеними ПКУ податківці проводять фактичні перевірки, кількість діючих ліцензій у порівнянні з минулим роком зросла на 71 екземпляр і складає 4776 - на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями - 2635, роздрібної торгівлі тютюновими виробами - 2141.

Податківці звертають увагу, що загальні вимоги до суб’єктів господарювання, які займаються торгівлею алкогольними напоями та  тютюновими виробами встановлено Законом України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», які необхідно добросовісно виконувати.

Також, щоб зменшити кількість податкових порушень у сфері торгівлі підакцизними товарами закликають буковинців в будь який час доби 24/7 та в будь якому місці повідомляти про недодержання законодавства через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram. 
Інформуйте через чат - бот про відсутність ліцензії, продаж алкоголю та тютюнових без марок акцизного податку, незастосування РРО/ПРРО та невидачу фіскальних чеків!

 

Форми та інструкції щодо їх заповнення для реєстрації програмних РРО розміщено на вебпорталі ДПС України

Про це інформують платників податків фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області. 

Платникам слід знати, порядок реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) встановлені порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048. 

В податковій службі Буковини роз’яснюють, форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їх заповнення знаходяться на вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/    

До відома платників: ДПС пропонує до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам. ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в контролюючому органі. 

Завантажити ПРРО від ДПС можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/