Буковинські податківці при перевірці мережі АЗС виявили порушення ведення обліку товарів та неоформлених працівників

  • 138

Фото без опису

Фото без описуГоловне управління ДПС у Чернівецькій області

 

Повідомлення для інформування громадськості

 

 

 

Буковинські податківці при перевірці мережі АЗС виявили порушення ведення обліку товарів та неоформлених працівників

Фахівці податкового відомства Буковини продовжують здійснювати контроль за дотриманням порядку проведення розрахунків суб'єктами господарювання,  які здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі пальним на території Чернівецької області.

Відтак, у грудні поточного року працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели фактичну перевірку АЗС та магазину при даній АЗС. Власником даного закладу є суб'єкт господарювання - юридична особа, що здійснює діяльність у сфері роздрібної торгівлі пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У ході перевірки податківцями встановлено порушення, а саме: недостовірне ведення обліку товарів, виявлено надлишок пального, чим порушено вимоги ЗУ від 06.07.1995 року № 265/95-ВР. Сума застосованих штрафних (фінансових) санкцій за матеріалами фактичних перевірок зазначеної мережі АЗС становить 233,1 тис грн. Також на порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 1551  КУпАП.

Крім того, встановлено, що 2 громадянина працювали у цьому закладі без належного оформлення трудових відносин. Складені матеріали щодо осіб, які здійснювали діяльність без офіційного працевлаштування будуть направлені до Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для розгляду та прийняття рішення у межах компетенції.

Податківці вкотре нагадують та закликають суб’єктів господарювання, дотримуватись Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг», Кодексу законів про працю України, а також інших норм податкового законодавства України.  

Оскільки порушення законодавчих норм завдають фінансової шкоди не лише платнику, а й економіці в цілому, а також соціальному захисту працівників, - наголошують податківці. 

 

Інформація щодо контактів для подання в електронному вигляді звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області звертають увагу громадян, що для подання звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації створені нові електронні скриньки, а саме: 

Електронні звернення від громадян приймаються Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області на електронну адресу: cv.zvernennya@tax.gov.ua у вигляді сканкопії чи фотокопії письмового звернення з підписом заявника із зазначенням дати та місця проживання або підписане кваліфікованим електронним підписом.

Запити на отримання публічної інформації приймаються Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області на електронну адресу:  cv.publicinfo@tax.gov.ua.

 

Як зареєструвати РРО/ПРРО для ФОП, якщо послуги з використанням Інтернет надаються з власної квартири?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, у разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт оподаткування, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО. 

Крім того суб’єкт господарювання може проводити розрахункові операції на ПРРО самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів).

Особа може здійснювати розрахункові операції на ПРРО з використанням електронного підпису такої особи/електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО, після внесення даних про сертифікати до Реєстру програмних РРО за умови дійсності відповідного сертифіката відкритого ключа.

Розрахункові операції на ПРРО можуть проводити лише ті особи, сертифікати електронних підписів та/або печаток яких внесені до Реєстру щодо такого ПРРО.

Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються ПРРО, вносяться до Реєстру програмних РРО на підставі поданих суб’єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО.

Електронні форми повідомлень J1391802/F1391802 розміщена за посиланнями:

https://tax.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms_servis_yur.htm;

https://tax.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms_servis_fiz.htm.

Повідомлення можна подати, використовуючи програмне забезпечення Електронного кабінету, або будь-яке інше програмне забезпечення, наявне у суб’єкта господарювання.