Платники податків Буковини за 4 місяці цього року отримали у територіальних центрах обслуговування 34,8 тис адмінпослуг

  • 82

Фото без опису

Фото без описуГоловне управління ДПС у Чернівецькій області

 

Повідомлення для інформування громадськості

 

 

Платники податків Буковини за 4 місяці цього року отримали у територіальних центрах обслуговування 34,8 тис адмінпослуг

Про це  інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Відтак, за січень – квітень 2024 року фахівці територіальних центрів обслуговування Головного управління ДПС у Чернівецькій області надали платниками податків 34857 адміністративних послуг.  Слід відзначити, безпосередньо у ЦОПі платники отримали 23,7 тис сервісних послуг та 11,1 тис в електронному вигляді.

У податковому відомстві Буковини нагадують платникам, що отримати інформаційні, консультаційні та адміністративні послуги можна у 13-ти центрах обслуговування платників – адреси та контакти: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/.

Крім того, платники мають змогу спілкуватися з органами податкової служби за допомогою електронних сервісів, зокрема «Електронного кабінету», сервісу «InfoTАХ», мобільного застосунку «Моя податкова» без відвідування ЦОП. Такі сервіси запроваджено з метою забезпечення зручної взаємодії з платниками податків та надання якісних послуг у стислі терміни.

Наразі, найбільш актуальною залишається послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків – 13,7 тис. Також платники звертались за послугою щодо видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 4,4 тис.

Також значну кількість послуг було надано щодо отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, реєстрації платником єдиного податку та внесення змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку, а це – 8,8 тис адмінпослуг.     

Перелік всіх адміністративних послуг, що надаються Головним управлінням ДПС у Чернівецькій області розміщені на офіційному сайті відомства у розділі «Діяльність/Адміністративні послуги»: https://cv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/ 

 

Відповіді на питання щодо податкового законодавства можна отримати скориставшись загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом (ЗІР)

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькі області нагадують, що платники податків в режимі online можуть дізнатися офіційну позицію ДПС з найактуальніших питань оподаткування. Для цього їм необхідно скористатися Загальнодоступним інформаційно-довідковим ресурсом (ЗІР) - інформаційним ресурсом, який створений у межах Електронного Уряду. Вхід у ЗІР здійснюється через будь-яку пошукову систему в інтернет-мережі, у т.ч. у вигляді мобільної версії, мобільних додатків на базі Android та iOS або за посиланням https://zir.tax.gov.ua.

Розміщена в ЗІР База знань містить відповіді на запитання, які структуровані за напрямками щодо застосування норм податкового законодавства, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС. 

Також на «Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі» ДПС можна ознайомитись із ставками податків та зборів, податковим календарем, приєднатися до сервісу отримання інформації про останні зміни в податковому законодавстві, ознайомитись із переліком адміністративних послуг; отримати інформацію про Центри обслуговування платників та багато іншого.

Скориставшись переходом у Viber чи Telegram, можна отримати інформаційно-довідкові послуги від Контакт-центру ДПС, надіслати електронного листа із запитанням, яке буде розглянуто у найкоротший час, або отримати допомогу з використання ЗІР від працівника Контакт-центру ДПС. 

Крім того, користувачі ЗІР мають можливість оцінити, що містяться у розділі «Запитання – відповіді з Бази знань», залишити коментар чи пропозицію до них.