челендж #ЯуБезпеці!

  • 277

Шановні колеги!

Безпека учасників освітнього процесу залишається одним з головних завдань. Важливим є адаптація дітей різних вікових категорій до стресових ситуацій, які викликані війною. У зв’язку із зазначеним вище, Департамент освіти і науки ЧОВА рекомендує використовувати пісню українського гурту «Танок на майдані Конґо» та психологині Світлани Ройз «Крокуй до укриття» під час освітнього процесу.

Режим доступу: https://youtu.be/DxS_dV9T55U

Пісня є інструкцією для дітей, як діяти під час повітряної тривоги. Ритм, рух, дитячі голоси, використовування дієслів, надання нового сенсу самому звуку сирени (коли сирену чуєш – то ЗСУ працює), звернення до дитини – про свою безпеку дбай  – ЗСУ допомагай – все це і робить пісню терапевтичним практикумом. Подібні твори – є гарним інструментом, який забезпечує психологічну стійкість дитини під час виникнення надзвичайної ситуації.

Разом з тим, Департамент освіти і науки ЧОВА запускає челендж #ЯуБезпеці. Запрошуємо дітей та молодь приєднатись до акції та записати відео-інструкцію під зазначену пісню. Ролики необхідно публікувати в мережі Facebook/веб-сайтах закладів освіти, позначивши сторінку Департаменту (https://www.facebook.com/doncv.gov.ua), використовуючи кришмітки:  #ЯуБезпеці #вихованняБуковини2022. Челендж триває до 30 вересня 2022 року.